Joëlla Marinus, fotoshoot Make-Up

Joella Marinus - Fotoshoot Make-Up in Tilburg

fotoshoot Make-up Of je nu families, bruiloften of modellen fotografeert, je hebt een voorsprong als je weet hoe je make-up goed kunt toepassen voor de onderwerpen in je fotoshoots. Als je als fotograaf werkt met een visagist, ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor het algehele uiterlijk van je foto's, dus je moet weten hoe make-up kan bijdragen aan het uiterlijk van je afbeeldingen. Met een goede kennis van make-up voor fotoshoots kun je de look krijgen die je voor ogen had voor je afbeeldingen, je onderwerp of klant blij houden en minder tijd kwijt aan het bewerken van onvolkomenheden in Photoshop!

Verlichting tijdens het aanbrengen van make-up voor fotografie

Het eerste dat je moet onthouden over make-up voor fotoshoots is dat de camera nooit de make-up en kleur opneemt in evenveel levendigheid en zichtbaar als in het echte leven. Daarom is het erg belangrijk dat je meer make-up toepast voor fotoshoots dan je zou doen om uit te gaan en er leuk uit te zien in het echte leven. Zelfs als je op je foto's een subtiele make-up wilt hebben, moet je de make-up die je toepast toch echt overdrijven, omdat deze niet zo sterk door de camera wordt weergegeven. Licht dat van make-up afstuit, verandert zoals het eruit ziet, en maakt dat het er minder dramatisch uitziet dan het in werkelijkheid is, en we belichten onze onderwerpen altijd tijdens een fotoshoot, of het nu natuurlijk of kunstlicht is.

Zorg ervoor dat je de make-up op het model of onderwerp op zijn minst onder hetzelfde licht controleert als je van plan bent om de foto's te verlichten, of dat de make-up er in je afbeeldingen mogelijk veel donkerder of lichter uitziet dan tijdens de toepassing . Het beste licht om make-up voor fotografie toe te passen, is natuurlijk licht, want als de make-up er goed uitziet in natuurlijk licht, ziet hij er in bijna elk ander licht mooi uit. De meeste elektronische flitser / flitserlamp is qua kleurtemperatuur in de buurt van de kleurtemperatuur van het gemiddelde natuurlijke daglicht. Daarom, als je met een elektronische flits fotografeert in een studioopstelling of buitenshuis, is je beste optie om natuurlijk licht te gebruiken om de make-up voor de fotoshoot aan te brengen.

Als je echter de make-up van het onderwerp onder kunstlicht moet aanbrengen, kun je de volgende informatie in gedachten houden:

fotoshoot Make-up Fluorescerende verlichting zal de huid er erg bleek en vervaagd laten uitzien. Het geeft een groene kleurzweem af, waardoor een onderwerp er bijna ziek uit kan zien. Vermijd deze verlichting voor het aanbrengen van de make-up. Bovendien kunnen fluorescentielampen verschillende kleurtemperaturen hebben, afhankelijk van het type gloeilamp, en zelfs een bepaalde gloeilamp kan variëren in de intensiteit en kleur van het licht dat het van moment tot moment afgeeft. Het is moeilijk om het ware uiterlijk van de make-up van een onderwerp onder deze omstandigheden te beoordelen, dus TL-verlichting moet worden vermeden.

Gloeilampverlichting (een gewone, ouderwetse gloeilamp voor huishoudelijk gebruik) geeft een veel lagere kleurtemperatuur af dan natuurlijk en elektronisch flitslicht. Het licht zal een warm geel licht zijn. Dit is eigenlijk heel vleiend voor de meeste huidtypen, omdat het geen gedetailleerde gebreken laat zien. Je wilt echter alle fouten zien tijdens het sollicitatieproces, omdat je ze moet verbergen en goed moet laten overkomen voor de foto's.

Halogeenlampen lijken meer op de kleurtemperatuur van het daglicht dan fluorescerende lampen of gloeilampen, waardoor ze de beste keuze zijn voor kunstlicht als je geen natuurlijk licht kunt gebruiken. Sommige constante fotografie-studiolampen hebben halogeenlampen, dus als je met dit soort lampen fotografeert, probeer dan dezelfde lampjes te gebruiken om je model te verlichten tijdens het aanbrengen van de make-up.

Toepassingstips voor make-up met fotoshoot

Begin altijd met een basis van zowel de moisturizer als de primer, zodat alle andere make-up zo soepel mogelijk blijft werken, zodat u minder bewerkingen hoeft uit te voeren om rimpels of onvolkomenheden te verbergen.

Alle producten die je gebruikt moeten mat zijn om te voorkomen dat er glans aan het gezicht wordt toegevoegd. De mogelijke uitzondering is lipkleur, omdat een beetje glans op de lippen ervoor kan zorgen dat de lippen er voller en mooier uitzien op een foto.

De ogen hebben het!

fotoshoot Make-up ogen De ogen zijn het brandpunt bij de meeste portretten, dus je moet ervoor zorgen dat de make-up de ogen echt overdrijft, zodat ze heel goed opvallen. Hoe krachtiger de kleur, hoe meer gedefinieerd de ogen zullen zijn. Zelfs als je onderwerp normaal gesproken bruine of grijze mascara en eyeliner draagt, ziet vet zwart er veel beter uit als het wordt gefotografeerd. Gebruik false lashes om de wimpers te accentueren. Valse wimpers zijn een goede optie voor een goede oogscherpte. Kies een volledige set als je echt drama in je afbeelding wilt; kies individuele wimpers als u een natuurlijker uiterlijk in uw afbeelding wenst. Breng de wimperlijm altijd op de rug van uw hand aan en laat de wimpers door de lijm lopen voordat je ze aanbrengt. Gebruik daarnaast een wenkbrauwpotlood om de wenkbrauwen in te vullen. Vollere wenkbrauwen zien er op een foto veel beter uit dan erg dunne wenkbrauwen. Met name voor onderwerpen met blond en lichtgekleurd haar, zullen de wenkbrauwen helemaal niet goed in een foto verschijnen, tenzij je ze definieert met het potlood met de wenkbrauwen.

Gebruik voor oogschaduw drie tinten, zelfs als de kleur die u of uw onderwerp kiest neutraal is.

Blending is de sleutel tot een geweldige kijk op foto's. Gebruik een penseel om elke kleur toe te passen en vervolgens een andere penseel om de randen van elke kleur te laten overvloeien, zodat er geen abrupte lijnen zijn in een schaduwkleur. In sommige gevallen kan primer een oogschaduwkleur er twee of drie keer helderder laten uitzien dan wanneer deze op een blote ooglid was aangebracht. Gebruik GEEN gewone primer op het ooglid; zorg ervoor dat je een primer koopt die speciaal is gemaakt om op de oogleden te worden gebruikt om huidreacties te voorkomen!

Wanneer u oogschaduwkleuren voor uw onderwerp kiest, wilt u hun oogkleur complementeren, omdat u de ogen van een onderwerp in een portret wilt benadrukken.

Poeder of crème producten?

fotoshoot Make-up Voor blush, markeerstift en oogschaduw, heb je de keuze uit poeder- of crème-producten. Als je enige ervaring hebt met het mengen van kleur op een gezicht, kun je experimenteren met crème-producten, maar ze vergen meer werk om de kleur in de huid te laten versmelten.

Ik gebruik altijd de beste kwaliteit make-up die er is. Goedkopere make-upproducten kunnen er cakeachtig uitzien op de huid of zelfs kreukels in de huid krijgen, waardoor de huid er barst of rimpelig uit kan zien. Een suggestie voor hoogwaardige make-upproducten en geweldige kleurenopties is MAC Cosmetics.

Aanpassingen tijdens de opname

Zorg er ten minste voor dat de concealer, poeder, lipkleur en lipgloss tijdens de fotoshoot voor touch-ups bij de hand is. Als je met flits- en studioverlichting werkt, moet je de make-up vaker bijwerken, omdat de lichten warm zijn en de make-up kan smelten of iets kan glijden. Poeder moet absoluut opnieuw aangebracht worden om ervoor te zorgen dat het gezicht van het onderwerp op geen enkel moment glanzend lijkt.

Joëlla Marinus Joëlla Marinus €€